Koko sambo
Warsztaty kulinarne i kreatywne dla dzieci
Gorrrrące rytmy, kolorowe stroje, egzotyczne potrawy – skojarzenia z Brazylią, też macie takie? W Między Stołami zajmiemy się kulinarną stroną zagadnienia i przeprowadzimy testy jakościowe trzech charakterystycznych dla tej kuchni dań. Zapisujcie się na warsztaty 7 czerwca, wprowadzimy się w wakacyjną atmosferę!
godz. 11:00 (6-11 lat)
Deser kokosowy Quindim
Na pierwszy ogień w Międzystołowej sobocie warsztatowej pod flagą brazylijską idzie taki oto przepiękny deser. Czy smakuje równie niebiańsko? Zobaczymy, zobaczymy!
Dowiedz się więcejgodz. 13:00 (5-10 lat)
Brazylijska wołowina – Arroz Carreteiro
Obiad musi być, sprawdzamy zatem brazylijskie danie narodowe: wołowinę z ryżem. Przygotujemy i zjemy, a potem opowiemy, jak to smakuje.
Dowiedz się więcejgodz. 15:00 (5-11 lat)
Brazylijskie ciasto marchewkowe i DIY tropikalne kubki
Co oni w tej Brazylii jedzą na deser? Otóż, wyobraźcie sobie, że czasem to samo, co jada się u nas! Na warsztatach upieczemy ciasto marchewkowe według brazylijskiego przepisu i przekonamy się, czy smakuje podobnie do naszego!
Dowiedz się więcej